فرانچایز Franchise

فرانچایز Franchise

فرانچایز Franchise چیست؟ فرانشیز (به فرانسوی: Franchise) یا فرانچایز (انگلیسی) یا حق امتیاز، گونه‌ای از کسب و کار است که بر پایه آن به یک شرکت اختیار داده می‌شود که تولیدات یا فراورده‌های شرکت دیگر را بفروشد و در برابر آن مبلغی دریافت کند که به این مبلغ، مبلغ فرانشیز یا فرانچایز می‌گویند. فرانچایز یک شبکه ارتباطی میان کسب و کارهای مستقل کوچک می‌باشد که به هر یک از این کسب و کارهای کوچک اجازه می‌دهد که تحت یک نام بازرگانی مشترک و یک هویت فعالیت کنند و همگی از یک متد موفق (که پیشتر آزمایش شده) و بازاریابی مشترک بهره‌گیری کنند.

فرانچایز Franchise

در عمل فرانچایز یک راهبرد کسب و کار برای جذب و نگهداری مشتری است. کسب و کارهای کوچکی که تحت شبکه ارتباطی فرانچایز با یکدیگر و به ‌طور مشترک به فعالیت خواهند پرداخت را (کسب و کارهای تحت پوشش) و شرکتی را که وظیفه آن برقراری این شبکه و ارائه متدهای موفق از قبل آزمایش شده به کسب و کارهای تحت پوشش می‌باشد، (هماهنگ‌کننده) می‌نامند.

واگذاری فرانچایز چگونه صورت می‌گیرد؟

اجازه دهید ابتدا با یک مثال شروع کنیم، فرض کنید شما مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان پول راکد در اختیار داشته و امکان اجارهٔ مغازه در یکی از نقاط مناسب شهر خود را دارا باشید. شما پس از بررسی گزینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری، قید راه‌اندازی کسب و کار خود را زده و می‌خواهید فرانچایز شرکت A را تهیه کنید. شرکت A به شما می‌گوید که با پرداخت مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان، کلیهٔ فعالیتهای مورد نیاز راه‌اندازی شعبه را در یک ماه از جمله:

  • طراحی و پیاده‌سازی دکور، همگام با شعبه‌های دیگر
  • خریداری و نصب تجهیزات مورد نیاز کسب و کار (مانند تجهیزات آشپزخانه برای یک رستوران و …)
  • نصب و راه‌اندازی سیستم‌های فناوری اطلاعات مورد نیاز (مانند سرور، دوربین، نرم افزار حسابداری و…)
  • نصب تابلوی سردر با برند و لوگو شرکت A
  • و دستورالعمل های کامل و دقیق چگونگی تهیه و یا فروش محصول

را همزمان با اینکه شما در این یک ماه آموزش های مورد نیاز کسب و کار را در محل شرکت A می‌بینید، انجام داده و در انتها شما به عنوان صاحب کسب و کار وارد شعبه خود شوید. البته شرکت A پس از راه اندازی شعبهٔ شما اقدام به بازرسی های دوره ای کرده تا از کیفیت خدمات ارائه شده به مشتریان مطمئن باشد و در ازای آن بنا به توافقات اولیه، درصد کمی از فروش را به صورت ماهانه از شما دریافت می‌کند (تحت عنوان Royalty Fee)

بسته به میزان قدرت برند، شما از روز اول مشتریانی دارید که شما را به خوبی می‌شناسند و کیفیت ارائه شده توسط شما را تأیید می‌کنند. فرانچایز برای شرکت واگذارکنندهٔ آن این خاصیت را دارد که مسئولیت‌های ادارهٔ یک شعبه را بین خود و واگذار دهنده تقسیم کرده و مسئولیت فعالیت‌های روزانه را صاحب شعبه واگذار کرده و خود فعالیت‌های پشتیبانی و کنترل کیفی اصلی را بر عهده می‌گیرد.

فرانچایز Franchise

در عمل فرانچایز دقیقاً یک استراتژی کسب و کار است برای جذب و نگهداری مشتری، نه بیشتر نه کمتر! یک سیستم بازاریابی است که هدف آن ایجاد یک تصویر دربارهٔ محصولات یا خدمات یک شرکت در ذهن مشتری می‌باشد، در حقیقت یک روش است برای تعریف محصولات یا خدمات به طوری که نیازهای مشتری را ارضا کند.

مزایای فرانچایز:

  1. امنیت: برای کسب و کارهای تحت پوشش، فرانچایز نوعی کاهش ریسک و امنیت را به همراه دارد. شما آزادی ای را که به عنوان صاحب یک کسب و کار مستقل دارید، کنار می‌گذارید تا تبدیل به یک جزء از یک گروه شوید که به همراه یکدیگر یک کسب و کار را پیش می‌برید و دیگر نیازی نیست که خودتان نگران روش‌های مؤثر برای کسب و کار خود باشید چرا که یک سیستم از قبل مطالعه شده و آزمایش شده از سوی هماهنگ‌کننده (صاحب برند) در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
  2. سیستم اثبات شده: مواردی که یک هماهنگ‌ کننده برای انجام کسب و کار تعیین می‌کند: یک روش (سیستم عامل) برای انجام کسب و کار، یک نام تجاری که در نظر مشتری ارزش داشته باشد و یک پشتیبانی اولیه و پشتیبانی مستمر می‌باشد که در نتیجه دیگر نیازی نیست که شما چرخ را مجدداً اختراع کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید. بلکه از نتایج تحقیقات از قبل انجام شدهٔ هماهنگ‌ کننده استفاده خواهید کرد.
  3. نتایج قابل پیش‌بینی: یک سیستم فرانچایز (وابسته به اینکه تا چه حد پایبند سیستم عامل بوده‌اید) موارد زیر را به شما مژده می دهد:

الف: قدرت خرید گروهی برای از بین بردن هزینه‌های عملیاتی

ب: پیشرفت سریع تر به علت برنامهٔ بازاریابی از پیش آزمایش شده

پ: نتایج مثبت در کسب و کار

در آخر مثالی می زنیم از نمونه یک شرکت موفق در مبحث فرانچایز:

شناخته شده ‌ترین شرکتی که اقدام به فروش حق امتیاز کسب و کار خود می‌کند، شرکت مک دونالد می‌باشد. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۶ اداره بورس و اوراق بهادار آمریکا، مک دونالد حدود ۳۷۰۰۰ شعبه در سرتاسر جهان دارد که به بیش از ۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان روزانه غذا می‌فروشد. جالب است بدانید برای اینکه بتوانید حق امتیاز مک دونالد را خریداری کنید باید از دانشگاه این شرکت مدرک همبرگر داشته باشید!

فرض کنید این شرکت فردا اقدام به تأسیس یک شعبه در ایران کند بدون شک بدون هیچ‌ گونه تبلیغی از همان روز افتتاحیه مشتریانی برای آن وجود داشته و صاحب فرانچایز دغدغه‌ای بابت مشتری نخواهد داشت. هیچ‌کدام از ارقام بالا بدون استفاده کردن از مدل فرانچایز برای مک دونالد امکان‌پذیر نمی ‌بود. حتی مدیریت همزمان ۱۰ شعبه‌ای که متعلق به یک فرد می‌باشد، جدا از فعالیت‌های بی‌پایان روزانه، نیازمند سرمایه‌گذاری عظیمی می‌باشد.

فرانچایز Franchise

فرانچایز برای شرکت واگذارکنندهٔ آن این خاصیت را دارد که مسئولیت‌های ادارهٔ یک شعبه را بین خود و واگذار دهنده تقسیم کرده و مسئولیت فعالیت‌های روزانه را صاحب شعبه واگذار کرده و خود فعالیت‌های پشتیبانی و کنترل کیفی اصلی را بر عهده می‌گیرد.

شرکت پرگاس با کادری مجرب و دلسوز در خدمت شما هموطنان گرامی می باشد

به پایان مقاله (فرانچایز Franchise) رسیدیم، امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله، برای شما مخاطب محترم مفید واقع شود. در صورتیکه هر گونه سوال، نظر و یا پیشنهادی در مورد این مطلب، اخذ هرگونه نمایندگی یا فرانچایز، خرید آپارتمان در ترکیه ، خرید ملک در ترکیه ، خرید خانه در ترکیه ، سرمایه گذاری در ترکیه، مهاجرت به ترکیه، مهاجرت به آلمان و مهاجرت به اروپا دارید، از طریق شماره های تماس پایین صفحه و فرم زیر می توانید اقدام نمایید. کارشناسان پرگاس در اسرع وقت به سوال هایتان پاسخ خواهند داد.

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
keyboard_arrow_up